De laurier is vrijzinnig duurzaam

De laurier vindt duurzaamheid een vanzelfsprekendheid

Lang voordat ‘lokaal’, ‘bewust’ en ‘duurzaam’ koken mainstream werd, werkte Zoë Verloop in haar onderneming al op die manier. Ruim dertig jaar geleden richtte zij in Amsterdam De Laurier op, kookschool annex catering op locatie bij televisie-, theater- en filmproducties en bij festivals backstage plus foodtrucks. Als pionier op het vlak van duurzaamheid koopt zij sinds decennia/al jaren/ in bij lokale producenten. Zo is het altijd duidelijk waar de verse ingrediënten voor haar menu’s vandaan komen. Bovendien gebeurt het koken zelf zo milieubewust en energiezuinig als mogelijk.
De Laurier is er groot mee geworden.

Duurzaam theater diner

De ligging van Vis à Vis is een ideaal uitgangspunt voor de keuken van Robot; de polder heeft een rijkdom aan vis, vlees en groenten. De laurier gaat regelmatig bij haar leveranciers op bezoek om zo ook de kwaliteit te waarborgen. Zij zal eerder een ommetje rijden voor kwaliteit dan een afstand afleggen voor kwantiteit en zo veel als mogelijk richten op duurzame producten, bij voorkeur voorzien van een milieu- en/of fairtrade keurmerk.

Leerbedrijf

Als erkend leerbedrijf geeft de laurier haar opgedane kennis over aan de nieuwe generatie die het vak willen leren en geeft zij daarnaast altijd de kans aan iedereen van alle rangen en standen om bij de laurier te komen werken en ervaring op te doen. Zij stimuleert haar medewerkers om zich te ontplooien en te groeien en goed voor henzelf en de wereld om hen heen te zorgen. De laurier geeft daarom ook graag haar medewerking aan maatschappelijke doelen in de vorm van tijd en expertise, zo ook binnen haar eigen bedrijfstak Vrij Voedsel.