Kookworkshop Amsterdam

Kookstudio de laurier organiseert kookcursussen en kookworkshops in hartje Amsterdam. Onze koks zijn expert in een groot aantal keukens. 

De laurier valt op in de zelf samengestelde, uitnodigende en maakbare menu’s en receptuur. Zo is het voor iedereen leuk en uitdagend om mee te doen aan één van onze workshops. 

Onder professionele begeleiding leer je de fijne kneepjes zodat je na de workshop thuis ook al dit lekkers op tafel kan zetten. Denk aan een Frans driegangenmenu, een Italiaans menu met zelfgemaakte pasta of specialiteiten uit India en Jordanië.

Onderaan de pagina kun je het actuele aanbod van de workshops zien voor de komende tijd. Je kunt je hier direct aanmelden, mocht je met een groep een workshop willen volgen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Prijzen zijn vanaf 90 euro p.p. Voor een passend voorstel neem je contact met ons op.

 

Kookcursus

Naast onze workshops die uit meerdere avonden of dagdelen bestaan is het ook mogelijk om een cursus te volgen van ongeveer 2,5 uur op één avond. 

Bijzonder teamuitje, met vrienden of familie aan de slag? In kookstudio de laurier kan dit allemaal mogelijk worden gemaakt. De keuken in de kookstudio is voorzien van alle benodigdheden en biedt plaats aan maar liefst 14 koks. Onder begeleiding van één van de chef-koks van de laurier worden er verschillende gerechten bereid. 

Aansluitend worden de deelnemers uitgenodigd aan tafel om met elkaar te proeven en te genieten van het zelfgemaakte diner. 

Bij 14 personen of meer stelt de laurier voor om het koken te combineren met een wijnproeverij. Al zijn er natuurlijk altijd gasten die het juist heerlijk vinden om even helemaal niets te doen. De groep wordt verdeeld in ‘koks en ‘wijnproevers’. Terwijl de koks alle gerechten bereiden, gaan de proevers op zoek naar passende wijnen voor het diner.

De laurier probeert de taken zo goed mogelijk te verdelen zodat iedereen een fijne avond heeft. Voor deelnemers met een allergie, intolerantie of dieet is het overigens geen moeite om receptuur aan te passen.

Koken met het gezin

De laurier is er voor jong én oud! Daarom zijn er ook mogelijkheden om samen met jouw kinderen een cursus te volgen. Wij zullen gerechten samenstellen die door jong en oud gewaardeerd worden en zijn te bereiden. Een leuke acitviteit voor het hele gezin.

Tarieven

Kookles – Workshop

tot 15 personen
vanaf € 100 p.p.

Dranken

Wijn € 26 per fles – Bier € 4,-

Drankenpakket € 35,- per persoon

Koffie, thee en limonade  inbegrepen

Alle prijzen zijn exclusief btw voor btw plichtige.

Neem contact op

Techniek

Snijtechniek, sauzen monteren of bakken. In de kookstudio van de laurier is het mogelijk om hier speciaal les in te krijgen. Wij hebben verschillende chef-koks met specialiteiten die jou kunnen helpen om jezelf nog meer te verbeteren in de keuken.

Stoomovens en combi-stoomovens zijn niet meer weg te denken. Restaurants gebruiken ze al jaren en dat is niet zonder reden. In deze ovens droogt het eten namelijk niet uit en blijven vitaminen, kleur en aroma behouden. Iedereen kan er mee werken! Bovendien zijn ze veel sneller dan traditionele ovens. In onze kookstudio staan maar liefst acht van dit soort  apparaten. Benieuwd wat je hier allemaal mee kunt maken? 

Wij maken, speciaal voor alle thuiskoks, een aantrekkelijke receptuur. Kom vooral leren en experimenteren in onze keuken!

Laat je inspireren door de smaken van het seizoen

Naast bovengenoemde themamenu’s werkt de laurier ook graag met maandmenu’s, geïnspireerd op de producten van het seizoen.
De smaken van de winter: aards, wild & zoet. Met ingrediënten zoals witlof, sjalotten, bospaddenstoelen, walnoten en pruimen.
De laurier koopt in bij zo veel mogelijk locale winkels, waardoor alleen de beste ingredienten en producten gebruikt worden. Dit proef je terug in alle gerechten!
Allergieën, intolerantie of een dieet is geen probleem bij de laurier; alle receptuur is aan te passen.

Dieetwensen

De laurier heeft zich in de afgelopen jaren verdiept in allergeenvrij koken.

Vanuit de behoefte dat iedereen gezond en lekker moet kunnen eten, hebben we zelfs Vrij Voedsel opgericht. De laurier durft zich hierin specialist te noemen. We stellen gezonde, minder calorietellende menu’s samen en er wordt gekookt voor allergieën en intoleranties.


De laurier begrijpt als geen ander de behoeften van de thuiskok en heeft uitnodigende, maakbare menu’s. Vol van smaak en vrij van allergenen dus.

Kinderfeestjes in de Kookstudio

Kookplezier voor kinderen

In kookstudio de laurier leren we kinderen te proeven, gerechten te bereiden en nieuwe smaken te ontdekken. De ruimte is geschikt voor kinderfeestjes tot 15 kinderen. Ze gaan eerst samen koken onder professionele begeleiding en daarna samen smullen aan tafel.  

Ook geven we kinder-kookworkshops waar je individueel op kunt inschrijven. Dat doen we in kleine groepjes van maximaal 10 kinderen. Iedereen maakt dezelfde gerechten, maar de ouders mogen na afloop komen proeven. 

Schrijf je eigen proef- en kookontdekkingen bij de vrolijke kookplezierrecepten. Zo creëer je jouw eigen kookboekje!

Kookfeestje

Kookplezier voor kinderen

€465 voor 3 uur kinderfeest & koken

totaal feestpakket voor partijtjes 

vanaf 7 jaar oud 

maximaal 12 kinderen